Konferencia a Tanácsköztársaságról

Szeptember 11-én került megrendezésre a „…minden édenek neve vad poklokat büvöl”. A Magyarországi Tanácsköztársaság című nemzetközi konferencia az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja és a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár szervezésében az Országház főrendiházi üléstermében.

A rendezvényen köszöntőt mondott Bellavics István, az Országgyűlés Hivatalának közgyűjteményi és közművelődési igazgatója, Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának főigazgatója, valamint Hermann Róbert, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár kutatócsoport-vezetője, a Magyar Történelmi Társulat elnöke.

A konferencia előadói Hatos Pál, Pók Attila, Ujváry Gábor, K. Lengyel Zsolt, Ligeti Dávid, Vörös Boldizsár, Gángó Gábor, Bödők Gergely, Révész Tamás, Ablonczy Balázs és B. Müller Tamás voltak.

A rendezvény keretében sor került a konferencia témájához kapcsolódó Országház-vezetésre is B. Müller Tamás közreműködésével.

A tanácskozáson bemutatták az Ötödik alosztály - Vörösterror az Országházban című dokumentumfilmet is.

Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlési Múzeum

A konferencia 2019. szeptember 12-én folytatódott a MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjában és a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltárban.

Feltöltve - 2019-09-13 11:00:00.
Kategória: HÍREK